Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Αντιμετωπίζοντας τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής με καινοτόμα μέτρα


Διεθνές συνέδριο στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει από σήμερα το θεματικό δίκτυο KLIMABIOnetworκ, σχετικά με την αντιμετώπιση των συνεπειών από την κλιματική αλλαγή…
Το συνέδριο, που άρχισε τις εργασίες του νωρίτερα το πρωί, με θέμα: «Climate Change and Μarine Resources in the Coastal Zone-Tools for Risk Assessment, Policy Making and Management», πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προώθησης της διεπιστημονικής συνεργασίας μεταξύ του ΑΠΘ και πανεπιστημίων του εξωτερικού.
Η συνεργασία αυτή αφορά στην έρευνα και στην ανάπτυξη καινοτόμων μέτρων αντιμετώπισης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στις παράκτιες περιοχές, καθώς και των αντίστοιχων οικονομικών συνεπειών.
Επιστήμονες από ινστιτούτα και πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Ευρώπης και των ΗΠΑ έχουν προσκληθεί, για να παρουσιάσουν αποτελέσματα από τις μέχρι τώρα έρευνές τους.
Το θέμα του συνεδρίου, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΑΠΘ, αφορά επιστήμονες με σχετικά ερευνητικά ενδιαφέροντα, αλλά και φορείς που σχετίζονται με την αλιεία και τη διαχείριση των θαλάσσιων πόρων.
Το Συνέδριο πραγματοποιείται στο Κτίριο της Επιτροπής Ερευνών του ΑΠΘ και το πρόγραμμα των διαλέξεων θα το βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου