Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Πήγαν για Ξυροτύρη και άκουσαν..... Μπουτάρη

Ο Γιάννης Μπουτάρης "έκλεψε την παράσταση" κατά τη χθεσινή κεντρική προεκλογική εκδήλωση της υποψήφιας της Δημοκρατικής Αριστεράς για την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας Μίνας Ξηροτύρη, αποκαλώντας "καταραμένο τρίγωνο" τους κ.κ. Παπαγεωργόπουλο, Ψωμιάδη και Γκιουλέκα, ενώ χαρακτήρισε "χειρότερο όλων" και εστία του κακού τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο.
Του Φ. Δεργιαδέ

Ο κ. Μπουτάρης απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να αλλάξουν το συντηρητικό σύστημα της πόλης, κάνοντας ρήξεις με κομματικά συμφέροντα και νοοτροπίες, ενώ εξέφρασε την ευχή του να πάει ο συνδυασμός της Α. Ξηροτύρη όσο πιο ψηλά γίνεται. Στην εκδήλωση παρέστη και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ. Κουβέλης ο οποίος τόνισε ότι το κόμμα του “αναδεικνύει τον αυτοδιοικητικό και πολιτικό χαρακτήρα των εκλογών” με κεντρικό στόχος την “νίκη των ιδεών της ουσιαστικής αποκέντρωσης με αυτοδιοίκηση”.
“Είμαστε νέος, πολιτικός, αυτοδιοικητικός, προοδευτικός συνδυασμός, που “ηλθαμε για να μείνουμε” και να εργαστούμε για τα προβλήματα των πολιτών της Κ. Μακεδονίας” τόνισε από την πλευρά της η Α. Ξηροτύρη αφήνοντας εμμέσως αιχμές κατά των κ.κ. Μπόλαρη και Κουράκη, υπονοώντας ότι συμμετέχουν στις περιφερειακές εκλογές ως επικεφαλής μόνο κατά τη διάρκεια της εκλογικής μάχης. Όπως είπε “φιλοδοξούμε να είμαστε η φωνή των πολιτών και των προβλημάτων τους, στους θεσμούς της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Ιδιαίτερα εκείνων που η φωνή τους δεν ακούγεται, των νέων, των ανέργων, των μεταναστών, των φτωχών” ενώ περιγράφοντας το πολιτικό πλαίσιο των αυτοδιοικητικών εκλογών το περιέγραψε ως ιδιαίτερα ασφυκτικό, “που προσδιορίζεται από την κρίση, το μνημόνιο, τις αντιλαϊκές πολιτικές, τα επώδυνα μέτρα και την δραστική περικοπή των αναπτυξιακών δαπανών”.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκετο βράδυ στην Αποθήκη 1 του ΟΛΘ παραβρέθηκαν στελέχη του συνδυασμού "Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη", ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Μανόλης Λαμτζίδης και οι υποψήφιοι περιφερειάρχες του συνδυασμού, Θεσσαλονίκης Α. Δράγας, Πέλλας Κ. Τσαρουχά, Σερρών Π. Παπαδόπουλος, Χαλκιδικής Σ. Οφλίδης, Κιλκίς Αν. Κωνσταντινίδου, Ημαθίας Φ. Γιαννούλης και Πιερίας Λ. Τσιρόπουλος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου