Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Τέλος για τον Ψωμιάδη το...."χέρι χέρι" με τον Καρατζαφέρη

Από τη “χέρι - χέρι” συμπόρευση στα διαμερίσματα της δεξιάς πολυκατοικίας ο Παναγιώτης Ψωμιάδης πέρασε χθες στην κατηγορία των “πρώην φίλων” του Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος κατηγόρησε τον νομάρχη Θεσσαλονίκης και υποψήφιο περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας ότι δεν έχει αρχές.
Της Σοφίας Χριστοφορίδου

“Εγώ ενώνω και δεν διχάζω. Ουδέν σχόλιο” ήταν η δήλωση του κ. Ψωμιάδη στη “Μ”.
Το επιτελείο του κ. Ψωμιάδη ερμηνεύει τη σκλήρυνση της στάσης του προέδρου του ΛΑΟΣ ως προσπάθεια ενίσχυσης του Κυριάκου Βελόπουλου, εξαιτίας της μειωμένης δυναμικής που εμφανίζει ως υποψήφιος περιφερειάρχης του κόμματος στην Κ. Μακεδονία. Θεωρεί δε ότι δεν μπορεί “τη μια στιγμή ο Ψωμιάδης να είναι καλός για τον κ. Καρατζαφέρη και την άλλη ξαφνικά να μην είναι” και μάλιστα για ένα θέμα “ελάσσονος πολιτικής αξίας”.

Φίλοι σε χρόνο παρελθόντα
Ο κ. Καρατζαφέρης βρέθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη, στην εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών του συνδυασμού του υποψήφιου περιφειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου. Αναφερόμενος στον Παναγιώτη Ψωμιάδη είπε ότι δεν έχει αρχές, διότι με ένα τηλεφώνημα από τη Ρηγίλλης υπέκυψε και απαρνήθηκε τον αδελφό του Διονύση, τον οποίο αρχικώς είχε αρχικώς εντάξει στο ψηφοδέλτιό του ως υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης. Αυτή ήταν η αιτία για να άρει ο ΛΑΟΣ την υποστήριξή του προς τον κ. Ψωμιάδη (2/9/2010) και να επιλέξει ως υποψήφιο στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας τον βουλευτή του κόμματος Κ. Βελόπουλο. “Εγώ δεν θα απαρνιόμουν για κανένα λόγο και έναντι οποιουδήποτε τιμήματος τον αδελφό μου τον Σπύρο. Αυτό το οποίο έκανε ο κ. Ψωμιάδης έρχεται σε ευθεία κόντρα με τις αρχές που έχω και πίστευα ότι έχει. Με ένα τηλεφώνημα απαρνήθηκε τον αδελφό του”, δήλωσε και διερωτήθηκε τι θα είχε απαρνηθεί ο κ. Ψωμιάδης με ένα δεύτερο τηλεφώνημα. Κατά τον κ. Καρατζαφέρη, όποιος πιστεύει στις αρχές του πατριωτικού παρεμβατισμού, δεν μπορεί να δέχεται τέτοιες πράξεις. "Ήμασταν φίλοι", είπε χρησιμοποιώντας χρόνο παρελθόντα.
Την ημέρα που έγινε γνωστή η άρση της υποστήριξης ο κ. Ψωμιάδης έλεγε ότι “οι παλιές αγάπες δεν διαγράφονται με μία δήλωση, η αγάπη παραμένει και είναι αμοιβαία”, αλλά λίγες μέρες αργότερα, όταν ο κ. Καρατζαφέρης επισκέφτηκε το περίπτερο της νομαρχίας στη ΔΕΘ, του χάρισε το βιβλίο της Μάρως Βαμβουνάκη “Οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο”.


Βαριές κουβέντες

Ο Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ
“Ακουσα με ιδιαίτερη προσοχή τις απόψεις του για μια ενιαία κεντροδεξιά παράταξη. Οι καιροί ου μενετοί, θέλω να ελπίζω ότι τη στιγμή που ζούμε, την περίοδο που ζούμε, με την οικονομική κρίση, δεν θα οδηγηθεί η χώρα σε ατελέσφορες καταστάσεις"
6/4/2009
“Με τον κ. Π. Ψωμιάδη έχουμε μια κοινή πορεία 25 ετών, ‘ασυννέφιαστη’ πάντα. Έχουμε κοινές σκέψεις, ιδέες και αντιλήψεις για πάρα πολλά πράγματα. Πιστεύω ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση”
14/7/2010
“Σε ήξερα Ζορμπά και σε έκαναν κολίγο της πολιτικής”
2/9/2010
“Φίλος ο Π.Ψωμιάδης, φιλτάτη η αξιοπρέπεια”
22/9/2009

Ο Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
“Δεν προσκυνάμε στους μπέηδες, στους αγάδες και στους πρίγκιπες. Αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο και αγωνιζόμαστε, το βασικότερο, για μια μεγάλη λαϊκή κεντροδεξιά παράταξη. Και όταν χρειάζεται, κύριε πρόεδρε, να ξέρετε ότι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, χέρι-χέρι, θα είναι δίπλα σας”
6/4/2009
“Θεωρώ ότι η ψυχή των φίλων του ΛΑΟΣ είναι μαζί με τη Μακεδονία. Τα κόμματα λένε και ξελένε. Ο Ψωμιάδης μένει σταθερός. 45 χρόνια παίζω μπάλα, έχω δεχτεί χειρότερα χτυπήματα”
2/9/2010
“Φιλτάτη η αξιοπρέπεια, φιλτάτη και η ενότητα της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης”
22/9/2010





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου